Преговарящите по законопроект за временни разходи в Конгреса на САЩ се съгласиха

...
Преговарящите по законопроект за временни разходи в Конгреса на САЩ се съгласиха
Коментари Харесай

В Конгреса на САЩ готвят 12 млрд. долара нова помощ за Украйна

Преговарящите по законопроект за краткотрайни разходи в Конгреса на САЩ се съгласиха да включат около 12 милиарда $ нова помощ за Украйна в отговор на искане от администрацията на Байдън, сподели източник, осведомен с договарянията в понеделник, оповестява " Ройтерс ".

По-рано този месец президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изиска от Конгреса да даде 11,7 милиарда $ нова незабавна военна и икономическа помощ за Украйна.

Конгресът е изправен пред краен период в петък в среднощ, с цел да приеме законопроекта за разноските, който също краткотрайно ще финансира необятен набор от държавни стратегии на Съединени американски щати.

Пакетът за финансиране, който Конгресът би трябвало да прегледа тази седмица, също по този начин ще осигури помощ при бедствия, в това число за Джаксън, Мисисипи, където са нужни усъвършенствания за системата за филтриране на водата в града, откакто главното й оборудване се повреди в края на август, оставяйки доста блокирани без чиста вода, написа АП.

Също по този начин в пакета има пари, с цел да се помогне на семействата за отопление през зимата и финансиране за подпомагане на афганистанците при презаселването в САЩ и ще позволи още веднъж потребителските такси, на които Администрацията по храните и медикаментите разчита, с цел да финансира някои от най-важните стратегии, които организацията подхваща, като например прегледи за сигурност на продукта.

И двете камари на Конгреса би трябвало да одобрят законодателството до петък, който е краят на фискалната година, с цел да се предотврати отчасти затваряне на държавното управление. Това съставлява последната част от незавършената работа за законодателите преди междинните избори през ноември. И двете страни са нетърпеливи да приключат и да прекарат време в акцията, а не във Вашингтон, намалявайки риска от федерално прекъсване.

Администрацията на Байдън изиска милиарди долари незабавно финансиране да бъдат прикрепени към пакета, в това число за Украйна, COVID-19 и други цели.

Сенаторите от двете партии значително поддържат даването на повече военна помощ на Украйна.

Републиканските сенатори се опълчиха на настояването на Байдън за финансиране на Коронавирус, наричайки го излишно.

Един фактор, който може да усложни приемането на законопроекта за финансиране, е обещанието на водача на болшинството в Сената Чък Шумър да включи предложение, което би рационализирало издаването на разрешителни за енергийни планове. Планът е главен приоритет за сенатора от Западна Вирджиния Джо Манчин, само че други демократи, изключително в Камарата, споделят, че въпросът би трябвало да се преглежда настрана.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР